|
| Vízesés és környéke | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Shama La'Croix
Faj : Ember
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Pént. Okt. 07, 2016 11:50 pm | |
| A férfi mágiája kellően elrémíti a támadókat. A tüzet látva nem úgy néz ki mint akik megrémülnének, láthatóan a mágia nem újdonság nekik, de az elhullott harcosok miatt kénytelenek visszavonulót fújni. - Hmmm... - hümmög a földön heverve, fájó derekát tapogatva, mert amikor elejtették beverte azt egy kőbe. - Jól sejtettemén, hogy mágiahasználó vagy. Vigyorogva nyújtja kezét a férfi felé, mikor az kiszabadítja, hogy segítse fel. Amint talpra kecmergett, leporolja magát és összeszedi körülötte heverő holmijait. - Szép kis előadás, Zed - kuncog. - Ma aztán igazi hős lett belőled, talán még dalt is íro.... A nő éppen hogy felegyenesedne, már hanyatlik is vissza. Zed még az utolsó pillanatban láthatja, hogy egy nyilacska lóg ki Shama vállából, mielőtt még ő is megérezné, a sajátját, az egyik felkarján. Testében azonnal zsibbadás terjed szerte, s a világ is elsötétül mindkettejük előtt. Hogy mi vár rájuk... //Folytatás az erdő mélyén? // | |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Pént. Okt. 07, 2016 11:27 pm | |
| Nem számított rá, hogy még elmenekülni sem fognak tudni normálisan, ezért igen nagy meglepetésként éri, mikor a bennszülöttek útjukat állják és hálót dobnak a lányra, majd futni kezdenek vele. -Shama! -Kiált utána kétségbeesésében, de mielőtt megindulna, útját állják. A lány fenyegetése már ugyan nem sokat nyom a latba, ha most nem szedi össze magát, akkor több mint bizonyos, hogy felnyársalják a dárdáikkal ott helyben. Persze el is tudna menekülni, de ahhoz ő túlságosan is lelkiismeretes volt. Nincs fél órája, hogy ismeri a lányt, de kisebb túlzással éppen az életét kockáztatja érte. Fene az önérzetességébe... Az egyik támadó a mellkasa felé lendíti fegyverét, ami elől egy kisebb hátraugrással tér ki. Most igazán be volt pánikolva, egyáltalán nem volt hozzászokva az ilyen szituációkhoz. Ő nem volt harcos, a fafaragó bicskájával hiába is kezdene el hadonászni. Utolsó lehetőségként kétségbeesetten feltartja a jobb kezét, ami körül először csak egy kisebb láng fut körbe, majd pillanatok alatt hatalmas tűzcsóvává növi ki magát. Kesztyűn keresztül ő maga nem érzi a tűz melegét, de a bennszülöttek ezt már aligha mondhatják el magukról. Zed oda sem nézve lendíti meg az őt körbevevők előtt a karját, akik már nem tudják kikerülni az őket robbanásként elnyelő lángtengert. A füstön keresztül futni kezd a lányt fogva ejtők után, akik már borítékolva győzelmüket csak egy kellemes kocogó tempóban vonulnak. Váratlanul éri őket a férfi támadása, aki hátulról ront hármójukra. Bár kívülről talán magabiztosnak tűnhet, mint aki tudja mit csinál, az igazság az volt, hogy csak az adrenalin mozgatja tagjait, valójában szinte retteg, de leginkább teljesen hülyének tartja magát, hogy nem menekült el, amint lehetősége adódott rá. A bennszülöttek a másik négyhez hasonlóan kapnak lángra, azonnal eldobják a hálót, amiben Shamát cipelik és kiabálva futásnak erednek, bár nem tűnt valószínűnek, hogy messze jutnak majd. -Jól vagy? -Kérdezi Zed a futástól zihálva, mikor végül a lány mellé ér, hogy kibogozza őt a hálóból. | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Pént. Okt. 07, 2016 5:50 pm | |
| - Én azt nem tudom, de jobb innen hamar eltűnni... Még meglehet, mondana valamit, viszont váratlan esemény következik be. Néhány harcos bizonyára nem volt elég közel, hogy olyan traumájuk legyen a hangorkántól mint társaiknak, ezek toppannak elő az erdő fái közül és hálót dobnak Shamára. A nő belegabalyodik, hiába próbál ügyesen kitérni belőle és máris ott terem mellette három bennszülött, akik felnyalábolják és rohannak is vele elfelé. Mindez pillanatok alatt történik, Zednek pedig eközben azonnal útját állja négy lándzsás, távol tartva őt a zsákmánnyal menekülőktől. - Hé! - kiált Shama. - Engedjetek el, mi a fenét akartok! Zed ha hagyod hogy vacsora legyen belőlem a szellemem visszatér és életed végéig kísérteni foglak! | |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Pént. Okt. 07, 2016 11:44 am | |
| Nagyon kevés választja el attól, hogy feladja a reménykedést, de akkor váratlan dolog történik. Shama megpengeti a lantját, ami olyan hangosan szólal meg, hogy még ő is összerezzen. Láthatóan bevált a dolog, legnagyobb meglepetésére, a furcsa idegenek megtorpannak, nekik pedig eljött az ideje, hogy menekülőre fogják. A lány rohanni kezd kihasználva a helyzetet, Zed pedig gyorsan kapcsol és utána iramodik. A különös szerzetek akkorra még nem szedték magukat össze annyira, hogy rögtön kövessék őket, szóval jó előnnyel indultak. -Mi a fene volt ez? -Kérdezi zihálva futás közben, bár sejtette, hogy nem ez a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy ezt megtárgyalják. Először ténylegesen le kéne rázniuk a támadóikat. | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Csüt. Okt. 06, 2016 9:13 pm | |
| Megvárja, hogy Zed a füleire szorítsa kezeit, csak aztán emeli magához lantját. Az idegenek egyre csak közelítenek, kezeikben hálókat tartanak dárdáik mellett. Shama egyelőre nem aggódik, megvannak az eszközei, hogy gondot okozzon a furcsa szerzeteknek. Amint eljön a megfelelő pillanat, függőlegesbe állítja lantját és egy határozottat pendít rajta. Zed még így is majd' belesüketül a hangorkánba, hogy kezeit fülére szorította, a bennszülötteket szabályosan letaglózta. Néhányan elejtik fegyvereiket, ahogy fejükhöz kapnak, ezt kihasználva Shama felkapja holmiját és az erdő felé iramodik. -Gyerünk, siess! -Kiált Zednek.- Tűnjünk el az erdőben! | |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Csüt. Okt. 06, 2016 6:57 pm | |
| Nem igazán érti mi történik éppen, az idegen alakok a lány felé veszik az irányt, aki idő közben kézbe vette lantját is, de miért? Zedet kissé elbizonytalanítja a dolog, nem gondolja, hogy néhány szép dal valóban segítene most rajtuk, de nem volt ideje leállni vitázni vele ezen. Zed nem volt harcos típus és viszolygott az erőszaktól, de most nagyon úgy állt a helyzet, hogy nem fogják magukat kidumálni ebből. Hosszas hezitálás után már épp rávette magát, hogy cselekedjen valamit, mikor Shama rászól, hogy fogja be a füleit, méghozzá azonnal. Nem úgy néz ki a lány mint aki viccel, és bár nagyon is kételkedik abban, hogy nem ment el az esze, mégis azt teszi, amit mond, mert nincs jobb ötlete. A kezeit a csuklyáján keresztül a füléhez szorítja és imádkozik, hogy ne itt, ne így és ne most nyírják ki őket. | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Csüt. Okt. 06, 2016 6:23 pm | |
| ~ Shamy és Zedke ~ Lassan lehajol, hogy magához vegye lantját. Efféle látogatókra nem számított, ráadásul nem látott még ilyen szerzeteket. Zavartan pislog Zedre, de végül az eddig még nem látott lények felé fordul. - Üdvözlet! - Köszön kedélyesen. - Nem akarunk bajt, mi csak megpihentünk jó? Állunk is tovább rendben? Válasz az nem érkezik, csupán megindulnak, lassú léptekkel feléjük. Zednek feltűnhet, hogy csak töredék részük figyel őrá, a többség Shamát és a lantot lesi, majdhogynem áhítattal, már amennyire kivenni szokatlan vonásaikból.
Nem úgy néz ki, hogy meg szándékoznak állni, a közelebb levők már kezüket is nyújtják a bárdlány felé. - Ha tudod szorítsd füledre a kezeidet - mondja a lány komoran. - Ezek akarnak valamit. Most!
| |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Szer. Okt. 05, 2016 2:44 pm | |
| -A legkevésbé sem viszolygok tőle. -Nyugtázza határozottan. Shama kellemes társaságnak tűnt, ő pedig tudta, ha valamit igazán meg kell becsülni ezen a világon akkor azok a jó emberek. Persze előre veszélyes ilyen kijelentéseket tenni, de mije maradna egy embernek, ha a bizalmát elvesztené? A lány szemérmetlen kijelentésére halkan felnevet. Nem jön könnyen zavarba, ráadásul Shamának igaza van, tényleg jobban járt volna, nem vitás. Pont mielőtt kieszelhetne valami frappáns választ, a bárd mozdulatlanná dermed, mire az ő figyelme is felélénkül. Hamar észreveszik a fák között ácsorgó embereket, vagy inkább nem-embereket. Első ránézésre fosztogatóknak tűnnek, még ha biztosra nem is lehetne megmondani, ilyen fegyverekkel csak azok mászkálnak, akik nem barátok keresnek az erdőben... Ennyit arról, hogy a völgy biztonságos. Úgy tűnik a figyelmeztetések mégis megalapozottak voltak. -Azt hiszem a megérzésed nem téved... -Morogja halkan, közben tekintetével menekülési útvonalat próbál találni, de nagyon úgy néz ki, hogy csapdába estek, hacsak nem akarnak úszni egyet, ami jelen helyzetben nem tűnik túl jó ötletnek. Zed felpattan a szikláról, majd kezet nyújt a lánynak, hogy őt is felhúzza onnan. | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Szer. Okt. 05, 2016 11:19 am | |
| ~ Shamy és Zedke ~ - Majd visszamegyünk akkor együtt. Hacsak nem viszolyogsz az ötlettől, Zed. Mosolyogva hallgatja a férfi szavait, főleg az enyhén burkolt bókot. Zed megéri a pénzét azt el is könyveli magában, de nem tud sokkal jobban bízni benne, legalábbis még. Egyelőre ez van, ezt kell szeretni. - Tényleg pazar ez a hely, én is nagyon élvezem az ittlétet. Kár, hogy valamikor nem a nyáron keveredtem ide, még fürdőzhettem is volna, akkor lehet te is jobban jársz amikor rám bukkansz. Kis hatásszünet, majd felkacag, s elkezdi csizmáit visszahúzni. Ezután mozdulatlanná dermed. A vízesés zúgásától nem hallották, vagy bármi más ködösítette el elméjüket, nem tudni, egyszerűen a fák között idegen alakok ácsorognak. Félmeztelen, csupán nadrágot viselő alakok, igencsak szálas és izmos férfiak. Ember külsejük van, viszont bőrük erősen bordó árnyalatú és szembogaraik sárgán izzanak. Mindegyikük arca előtt fekete kendő van, kezeikben kőhegyű dárdákat tartanak. Meglehetősen sokan vannak. Shama amikor ezt észreveszi, mozdulatlanná dermed. - A női megérzésem azt sugallja, bajban vagyunk... -morogja. | |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Kedd Okt. 04, 2016 11:08 pm | |
| A lány úgy tesz, ahogy javasolta neki, a gúnyolódását pedig egy félszeg mosollyal viszonozza, még ha az nem is látszik maszkján keresztül. -Ki nem vágyna zenére? -Kérdez vissza apró vállrándítással. -Eredetileg a geldár erődhöz indultam... Elég sok érdekes dolgot hallani róla, gondoltam megnézem magamnak. Bár keresztül jöttem rajta, hogy a völgybe jussak, néhány esténél tovább nem időztem ott. Kétes figurákon kívül semmi említésre méltót nem láttam, ezek az erdők viszont annál hívogatóbbnak bizonyultak. Ha van is bármi az erődben az megvár, de véleményem szerint a természet felfedezését bűn halogatni. Hogy innen merre megyek, hát... Valószínűleg vissza az erődhöz, de addig még ki akarom élvezni a madarak és a bárdok énekét ezen a páratlan helyen. -A mondat végén mosolyogni kezd, de ezt Shama csak a hangszínéből sejtheti. | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Kedd Okt. 04, 2016 9:25 pm | |
| ~ Shamy és Zedke ~ - Remek probléma megoldó képességed van - kuncog és mintha a férfinak fogadna szót, ki is veszi lábait a vízből. Egy kendőt vesz elő amivel ráérősen kezdi azokat szárítgatni. Még kicsit dúdolgatja a korábban énekelt dalt, majd Zedre mosolyog. - Velem sem történt még semmi, bár én a minap értem ide. Szép vidék a maga módján, bár látni a romlás jeleit a távolban. Biztosan van egy mocsár is a közelben. Elrendezi lábait, még egészen festőien is fest, majd oldalasan támaszkodva a férfit figyeli, szabad kezével megint haját simogatva. - Az erődben van a szállásom. Még itt leszek egy ideig, ha zenére vágynál - vigyorint. - A szóbeszéddel ellentétben nekem nem tűnik a hely lidércjárta borzalomnak. Még körbe akarok nézni jobban is a völgyben, hátha lelek valami említésre méltót. Neked mik a terveid? | |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Kedd Okt. 04, 2016 8:33 am | |
| Figyelmesen hallgatja a lány okfejtését, majd egyetértően bólint egyet. Korábban ő maga is járt már Aspenben, és valóban senki nem tanácsolta neki, hogy a völgybe menjen, noha már jó néhány napja itt volt és mégse történt vele semmi rossz ezidáig. -Természetesen akarom. -Válaszol szinte nevetve Shama kérdésére, már a megszólításon szórakozva persze. Mikor a lány megpendíti a lantját és énekelni kezd, ő kényelmesen hátradől a sziklán karjain támaszkodva és csöndben figyeli, ahogy a bárd teljesen beleéli magát abba, amit feltehetően a legjobban szeret. Őt is hamar magával ragadja a dal szépsége és a lány hangja, az éneken elmerengve réved a tekintete a semmibe és még akkor sem eszmél fel rögtön, mikor Shama leteszi a lantot. Csak akkor mozdul meg ismét, mikor a lány végül megszólal. Kicsit felül, majd végigméri vízbe lógó, csupasz lábait és szórakozottan biccent egyet. -Nem csodálom. -Felel kicsit zavartan. -Szedd ki hát a vízből. -Teszi még hozzá bizonytalanul és teljesen fölöslegesen, ugyanis egészen biztos benne, hogy a lány ezt magától is kitalálja. -Szóval... Tudod már, merre visz az utad innen? -Kérdezi gyorsan, miután megköszörülte a torkát, csak hogy elterelje a figyelmet arról, hogy az imént milyen idétlenül reagált. | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Vas. Okt. 02, 2016 10:31 pm | |
| ~ Shamy és Zedke ~ - Nem, még nem jártam arra - csóválja fejét, enyhén. - Az ilyen harcias helyek csak a történetek miatt érdekelnek időnként. Azok mindig akadnak de valójában tele velük a padlás és minden bárd tarsolya. Én a valósan érdekes dolgok után kutatok mint például ez a völgy. Ez nagyon szép hely, döbbenetes, mennyire rettenek tőle odalent a városban. Megpendíti lantját, majd egyszeriben csak ihletet kap. Talán csak hangulata teszi, de lehet a férfit is le akarja nyűgözni még jobban, miért is ne alapon. Sandán pillant Zedre, enyhén elmosolyodva. - Erről a helyről eszembe jut egy régi útidal. Akarod hallani, maszkos csődör? Kacsint egyet, s Zed ha akarja, ha nem ezúttal valós, nem pusztán improvizált éneket hallhat, zenés kísérettel. Forró nyár a hegyekben, Ezen időkre ködösen emlékszem, Még mindig rohanunk, Akár a világ lábaink alatt.
Nézzük, hogy az évszakok váltakoznak, Útjainkon kalandok sorakoznak, Előttünk hegyek magasodnak, De a tengertől távol nem tartanak!
Itt állunk hát széttárt karokkal, Ez az otthonunk, hol vagyunk, A legerősebb mit e világban teremtettünk, Még mindig hallom a szélben, Látom árnyékod a fák között, Őrzöm az emlékeket mik sosem tűnnek tova! Szokatlan lehet a férfinak az utolsó versszak, elvégre teljesen rímtelen két elődjéhez képest, viszont ettől függetlenül mégis egész és kerek a dal. Shama hangja messze száll, lágyan, arcán teljes nyugalom, még szemeit is időnként lehunyja, s mikor utolsó dallamait pendíti a világra, halkan sóhajt, szinte megüdvözülten. Néma csend következik, majd leteszi a lantot maga mellé. - Kezd fázni a lábam, arra jöttem rá - vigyorodik el. | |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Vas. Okt. 02, 2016 1:03 pm | |
| A tegezéssel kapcsolatos kérésére némán biccent egyet, jelezve, hogy maga is örül az előzékeny ajánlatnak, ugyanis nem egy ékesszóló típus, de egy hölgyet persze máshogy illetlenség lett volna megszólítani. Érdeklődve hallgatja a lány beszámolóját, közben szórakozottan el-elpillant hol a vízesésre, hol a tóra és igyekszik elképzelni a szóban forgó várost. -Mindenképp el fogok majd látogatni oda. -Bólint határozottan és bár rövid hezitálás után még lettek volna kérdései, Shama megelőzi őt. -Az a falu olyan kicsi, hogy még neve sincs. -Legyint egyet érdektelenül, de közben óhatatlanul elkapja őt egy pillanatra a nosztalgia és halkan sóhajt egyet. Bár ő maga megelégedett volna ennyivel, tudta, hogy a lány úgy sem fogadná ezt el mint kerek választ, szóval megelőzve a további faggatózást, folytatja. -Később Norhamba költöztem, onnan indultam el. Az a város sajnos nem olyan izgalmas, mint a tiéd, nem sok jó mesém van róla. Királyi város révén leginkább katonákkal van tele és nem érdekes művészekkel. Jártál már ott? | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Pént. Szept. 30, 2016 9:28 pm | |
| ~ Shamy és Zedke ~ Elvigyorodik a kérdés hallatán, még halkan kuncog is. - Nem hazugság miket hallottál, kedves uram. Ne légy ily távolságtartó, tegezhetsz ha kedved tartja, mi utazók ne fontoskodjunk. Kezébe veszi lantját és szórakozottan pendít rajta néhányat. Nem tényleges zene nem is varázslat, csak egyszerűen a húrokat próbálgatja, mint holmi pótcselekvés. - Ott mindent megtalálsz ami művészet. Ha nyitott vagy rá, egyszer menj el és nézd meg te magad. Valódi csatának lehetsz szemtanúja a művészek között, elvégre mindenki próbál kiemelkedni a többiek közül, de az ép elméd is veszélybe kerülhet, oly elvont némelyik. Beharapja alsó ajkát és lepillant a lantra, majd az idegenre. - Na és te merről jöttél, kedves Zed? Leszámítva, hogy a hátam mögül. | |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Pént. Szept. 30, 2016 8:29 am | |
| A nő közelebb invitálja őt, ami bár nem kis meglepetés számára, azért persze örül is neki. Nem gyakran részesül ilyen azonnali bizalomban, szóval rövid hezitálást követően közelebb ül az idegenhez, aki ez után be is mutatkozik neki, elmondja honnan jött és azt is, hogy kalandor, akárcsak ő maga, majd rákacsint. Annyi már bizonyos volt, hogy nem szívbajos a kishölgy, azaz vagy van egy-két trükk a tarsolyában, vagy teljesen bolond. -Az én nevem Zed. Kegyedhez hasonlóan én is világjáró vagyok, bár Leviosban sosem voltam még. Úgy halottam, ott születnek a legtehetségesebb művészek és azt is beszélik, hogy a város utcáin szüntelenül szól a zene, legyen éjjel vagy nappal. Mondja, igaz ez? -Kérdezi őszinte kíváncsisággal hangjában. Nem azért ült ide, hogy magáról beszéljen, mások hallgatásában mindig is nagyobb örömét lelte. | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Csüt. Szept. 29, 2016 9:27 pm | |
| Ez a nagy kérdezősködés nem zavarja különösebben, valahol meg hízelgő is neki, hogy nem mezei vándorzenésznek hiszik, elkönyveli, hogy jól gondolkodik az idegen férfi. Ez még inkább odafigyelésre készteti. Kicsit meglógázza lábait, megkavarva a vizet, majd visszafordul a víz felé. - Nem szándékozol idejönni? Belefájdul a nyakam, tudod. Nem fordul már vissza, csak fülel, nehogy meglepetés érje a férfitól, halkan dúdolgat is, míg Zed esetleg odafárad hozzá. Ezután szólal csak meg. - Shama La'Croix vagyok, Leviosból. De nem onnan jövök, már járom a világot egy ideje. Ezt a királyságot is bejártam már. Célom pedig nem sok akad, nézelődök, magamba szívom a tudást. Ha Zed már kényelmesebb szögben van hozzá képest, akkor még rá is néz, hogy egy kacsintással zárja a mondatot. - Na és ugyan ezek rólad, idegen? | |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Csüt. Szept. 29, 2016 8:39 am | |
| A nő, mint aki meg sem hallja Zedet csak énekel tovább, persze nem kell sok idő hozzá, hogy rájöjjön, miről is szól már a dal. Ekkor a maszkja alatt szélesen elvigyorodik, ezt persze más nem láthatja, de egy kis kacagást sem tud visszafojtani, azt pedig már a nő is hallhatta. Igazán szórakoztatónak találta a dolgot. -Hogy mi járatban? Ami azt illeti, sosem láttam még női bárdot, gondoltam megnézem hát magamnak. -Feleli nyugodtan, a maga reszelős, mégis kellemes hangján. Lassú léptekkel indul el az idegen felé, aki már addigra alaposan végigmérte őt magának. Persze nem hibáztatja ezért, hisz tudja jól, az emberek nem bíznak az ismeretlenben és hát mi sem ismeretlenebb, mint egy arc nélküli idegen. -Mondja csak, honnan jött és merre tart? -Kérdezi, s reméli nem hat túl tolakodónak ártatlan kíváncsisága, közben tisztes távolságot tartva leül egy másik sziklára. Imádja az érdekes történeteket, és ez annak ígérkezett. Nem mindennapi dolog volt a vándorló hölgy, lanttal a kezében, ő maga pedig világ életében kedvelte a nem mindennapi dolgokat. Kényelmesen elhelyezkedett a kényelmetlen kövön, mint aki úgy készül, hogy sokáig marad, kivéve persze, ha az idegen ragaszkodna hozzá, hogy távozzon. Konfliktusba nem szeretne keveredni, egy nő haragját pedig kiváltképp nem akarja kivívni, mert azt már megtanulta utazásai során, hogy az még az árvíznél is pusztítóbb erejű és veszélyesebb egy falka veszett farkasnál is. | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Szer. Szept. 28, 2016 10:50 pm | |
| ~ Shamy és Zedke ~ "Szemeim könnyektől csillannak, Otthonom feledtem, Nem lesznek kik rám gondolnak, Sírjanak is helyettem.
Lám idegen, ott mögöttem, Tudom ám hogy itt vagy, Bókod itt kong fülemben, De a dal kivetnivalót bőven hagy." Valahol a két versszak között szólalt meg az idegen, ki úgy tűnik csatlakozott társaságához, nem számított rá, hogy lesz kit odavonzz éneke leszámítva néhány éhes farkast, vagy más bestiát ami itt megfordulhat, Zed viszont arra könnyen rájöhet, a második versszak minden bizonnyal improvizálva, neki szólt. Előre húzza haját bal vállán, majd azt simogatva, a jobb válla fölött hátra tekint. Ha Zed jól látható, hát nem habozik végigmérni őt, ajkain szórakozott mosollyal. - Üdv, idegen - köszön a férfinak. - Mi járatban? Persze védtelennek tűnhet, elvégre fegyvere a füvön hever, leakasztotta a hüvelyt övéről, ahogy kése is ott van mellette, csak lantja van a keze ügyében. Barna és fekete ruházat van most rajta, hozzá tollas, széles karimájú kalap, köpenyét levetette, azt terítette le, hogy dolgait rá rakodja. Alaposan, leplezetlenül méri végig az idegen férfit, érdekesnek találja, hogy az nem mutatja az arcát. Általánosan ezt izgalmasnak találná, elvégre a titkok mindig is foglalkoztatták, de jelen pillanatban inkább óvatosságra intik ösztönei. Ettől függetlenül gondtalanul, fesztelenül viselkedik. | |
| | | Zed Do-Rhad
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Szer. Szept. 28, 2016 10:31 pm | |
| Egy régi népdalt hümmögve támasztja hátát egy vén tölgy törzsének, közben kedvenc bicskájával madárszerű figurát farigcsál kockafából. Semmi komoly, csak unalmát akarja űzni. Úton volt már egy jó ideje, az elmúlt napokat pedig a szabad ég alatt éjszakázva töltötte, épp csak egy órácskára dőlt hát le pihenni a kora délutáni napfényben. Csak egy levegővételnyi időre hagyja abba a dúdolást, de akkor egy egészen más dallamot hoz felé a szél. Érdeklődve teszi zsebre amit addig csinált, mozdulatlanná dermed, hogy jobban hallja a női éneket. Ha hajón lenne bizonyára azt hinné, szirénnel van dolga. Nehézkesen tápászkodik fel a fűből és ráérősen elindul a hang irányába. Hamarosan oda is ér egy vízeséshez, ami alatt egy apró, tiszta vízű tó áll. Egy nő ül az egyik sziklán, az ének tulajdonosa. Kellemes dal volt, Zed lassú léptekkel indult el felé, de néhány méterre mögötte megtámaszkodott egy fán, hogy ne ijessze el a hölgyet és hallgassa még egy kicsit. Nem igazán találkozott senkivel amióta a környéket járja, így szokatlanul esik neki megszólalni, mikor a hölgy egy pillanatra elcsöndesedik, hogy enni tudjon. -Csodás hangja van. -Mondja elismerőn, kissé halkan és reméli, hogy az idegen nem veszi zaklatásnak a dícséretét, de jól esne neki egy kis emberi társaság az elmúlt napok magánya után. | |
| | | Shama La'Croix
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke Szer. Szept. 28, 2016 9:41 pm | |
| ~ Samy és Zedke ~ Elcsigázottan lép ki a fák közül, elmélyedve gondolatai között. Hosszú, több órás út van mögötte, már tegnap feljött a völgybe, el is szállásolta magát az erődben, viszont keveset maradt ott. Ma hosszas sétát tett, már délután lett mire ideért. A tó látványa megmosolyogtatja, de igazán a vízesés hozza lázba amitől alig néhány lépésre lyukadt ki. Már hallotta a morajlását távolról, de nem arra számított, hogy ilyen impozáns lesz. Elégedetten vigyorogva siet oda, s első körben húzza is le csizmáit, hogy lecsüccsenhessen egy sziklára, lábait a vízbe lógatva. Némi szárított húst szed elő válltáskájából, azt kezdi el eszegetni, s mikor nem épp tele a szája, a vízpermetet élvezi mit a vízesés kavar föl, s eközben énekelget.
"Messzi pusztában, lelkem zugában, Tekintetem elkalandozék, Vándor utam más lelkek honában, Életemmel alkudozék.
Nem látlak téged, te baljós árnyék, Mégsem feledlek, Mintha izzó tükör előtt állnék, Honnan emlékek erednek." A dallam lassú s szövege kicsit sem egyszerű, még jómaga költötte, egy kevésbé józan éjszakán. Azon dalok egyike melyeket nem szokott fellépésre vinni.
A hozzászólást Shama La'Croix összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Szept. 28, 2016 10:53 pm-kor. | |
| | | Geldár Admin
Faj : .
| Tárgy: Vízesés és környéke Hétf. Aug. 15, 2016 7:53 pm | |
| Vízesés és Környéke.A krátert keretbe foglaló Geldár- hegység keleti részéről, hűs forrás vize csörgedezik egészen a tóig, ahol kisebb vízesésben végződve táplálja annak medrét. Valahonnan a hegycsúcsok közül tör elő a puszta sziklából, általánosan békés és nyugodt vizű, ámde komolyabb esőzések vagy viharok esetén csaknem folyóvá is hajlamos duzzadni. A vízesés öt láb magas, növényekkel benőtt sziklák szegélyezik, a maga módján igen hangulatos helynek mondható. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Vízesés és környéke | |
| |
| | | | Vízesés és környéke | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| Legutóbbi témák | » Társalgó by Bailey Von Greuss Pént. Nov. 11, 2016 8:26 pm
» Könyvtár by Zed Do-Rhad Csüt. Nov. 03, 2016 11:47 am
» Főcsarnok by Shama La'Croix Hétf. Okt. 24, 2016 11:28 pm
» Az erdő mélye by Zed Do-Rhad Pént. Okt. 14, 2016 8:40 am
» Vízesés és környéke by Shama La'Croix Pént. Okt. 07, 2016 11:50 pm
|
Kattints az oldalért
|
|